Selecteer een pagina

Spreedbox en WebRTC

18 januari 2017

De Spreedbox is in meerdere opzichten een uniek apparaat. De security stijgt uit boven iedere industriestandaard. Daarmee is de Spreedbox bijvoorbeeld ook geschikt voor gebruik in de medische wereld, de advocatuur en het notariaat, homeland security en beveiliging. Maar ook vanwege de toegepaste techniek onderscheidt de Spreedbox zich van traditionele oplossingen voor videoconferencing. Eén van die technieken is WebRTC. In dit artikel geven we u daar uitleg over.

Wat is WebRTC?

WebRTC staat voor Web Real Time Communication. Het is een nog jonge techniek die gesprekken met video en spraak vanuit een browser mogelijk maakt. Voor een videoconference met behulp van WebRTC is dus geen extra software of een abonnement zoals bij Skype, WebEx en GoToMeeting nodig.
Omdat het internationale W3C de standaardisatie bewaakt, kunnen bouwers van browsers  deze techniek betrouwbaar toepassen.

Wat kun je ermee?

Op de Spreedbox is met WebRTC een aantal zaken mogelijk:

 • Videogesprekken
 • Audiogesprekken
 • Berichten versturen en chatten
 • Bestanden versturen

In gewoon Nederlands: met de Spreedbox heeft u uw eigen Skype-dienst.

Betere kwaliteit

De Spreedbox combineert WebRTC met High Efficiency Video Coding (afgekort: HEVC of H.265). Dat is een nieuwe compressietechniek. Omdat hiermee een betere kwaliteit videobeeld met minder data gerealiseerd kan worden, is voor een videogesprek minder bandbreedte nodig. Er kan worden volstaan met een minder ‘zware’ internetverbinding.
Afhankelijk van de internetverbinding kunnen 10 gesprekken worden gevoerd met elk 6 deelnemers. Maar liefst 60 mensen tegelijk – allemaal met slechts één enkele Spreedbox!

Veiligheid

De veiligheid van WebRTC is geborgd doordat alle informatie die via internet verspreid wordt eerst wordt versleuteld. Als u bestanden verspreidt wordt daarvoor gebruik gemaakt van Datagram Transport Layer Security (DTLS). Media streams worden versleuteld met het Secure Real-time Transport Protocol (SRTP). Door deze encryptie kunt u erop vertrouwen dat uw gesprek niet wordt afgeluisterd en dat uw gegevens niet in onbevoegde handen komen.

logo WebRTC

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt. Naast traditionele vormen van videoconferencing kan nu ook gedacht worden aan:

 • telehealth
 • high risk communicatie (bijvoorbeeld met het oog op bedrijfsgeheimen, security, vertrouwelijkheid of privacy)
 • commercie: webshops, helpdesks en support

Wat is er nodig?

 • een browser, die WebRTC ondersteunt
  Een steeds groter aantal browsers ondersteunt WebRTC, bijvoorbeeld Firefox, Google Chrome, Iridium, Opera
  Wij raden Iridium aan vanwege de verhoogde security ervan.
 • een cam
 • een microfoon
 • een luidspreker of headset.

Disruptive technology

Wij denken dat WebRTC de manier waarop we via internet met elkaar communiceren definitief zal veranderen.
Communicatie verloopt rechtstreeks via de browser zonder tussenkomst van externe partijen als Skype, WebEx, GoToMeeting, etcetera. In combinatie met de hoge security zijn daardoor optimale voorwaarden gecreëerd om privacy te waarborgen.
Vanwege ook het hoge gebruikersgemak, -er is alleen een ondersteunende browser nodig-, denken wij dat webcommunicatie nooit meer hetzelfde zal zijn. Daarom zien wij WebRTC als ‘disruptive technology’.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze klantenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 073 – 623 55 42. Of stuur een e-mail naar info@sendin.nl

Share This