Selecteer een pagina

Werken in de cloud – deel 2

29 december 2016

foto van een getekend wolk met een ophoudende hand eronder

Cloud computing is niet meer weg te denken. Steeds meer organisaties, zowel groot als klein, gaan in de cloud werken. Naast dat het veilig en kostenbesparend is, biedt cloud computing meer voordelen. Werkt u al met cloud computing?
In een korte serie artikelen zullen we u onder andere uitleggen wat u met de cloud kunt, waar u op moet letten en hoe het staat met privacy en beveiliging.
Dit is deel 2 van de serie ‘Werken in de cloud’.

Waarom overstappen?

Overstappen op cloud computing biedt uw organisatie en werknemers meerdere voordelen. Wellicht werkt u al deels in de Cloud. Hotmail, Gmail en Dropbox zijn immers veel gebruikte vormen van public cloud. Echter, wilt u meer dan alleen een paar documenten delen met uw werknemers? Dan raden we u aan over te stappen op een veiliger cloudoplossing (private cloud).

Nextcloud is zo’n oplossing. Nextcloud biedt het comfort en gebruiksgemak van consumentenoplossingen zoals Dropbox en Google Drive, maar heeft de beveiliging, privacy en controlemogelijkheden die in een professionele omgeving nodig zijn.

Voordelen cloud computing

 • Lage kosten

  Voor het opslaan van uw documenten, software en back-ups hoeft u geen (nieuwe) server of licenties meer aan te schaffen. Daardoor vervallen uw investerings-, onderhouds- en / of opstartkosten. Met cloud computing betaalt u maandelijks een vast bedrag voor de dienst(en) die u nodig heeft. Indien u de Spreedbox aanschaft, betaalt u eenmalig een bedrag.

 • Beter schaalbaar

  Als u in de cloud werkt, betaalt u slechts voor de capaciteit die u ook daadwerkelijk nodig heeft. Heeft u minder ruimte nodig? Wilt u meer gebruikers toevoegen? Op ieder gewenst moment is het mogelijk om uw capaciteit bij of terug te schalen.

 • Bevordert samenwerking

  De documenten en gegevens die u opslaat zijn altijd ‘real time’. Iedereen die toegang heeft tot deze bestanden beschikt altijd en overal over de laatste versie. Of werknemers nu thuis, op kantoor of onderweg aan het werk is, samenwerken hoeft geen probleem te zijn.

 • Beveiligde omgeving

  De eisen die aan cloud computing worden gesteld zijn hoog. Elke organisatie mag er daarom op vertrouwen dat hun werknemers overal veilig kunnen werken. U bepaalt welke personen toegang krijgen en welke documenten, gegevens en software zij mogen inzien en gebruiken.

 • Vergroot productiviteit

  Werken in de cloud is veilig en kan dan ook overal: op kantoor, thuis en onderweg. Uw werknemers hebben altijd toegang tot documenten en e-mail.

 • Systeembeheer

  Voor het up-to-date houden van het systeem hoeft u geen specialistische kennis in huis te halen. Uw leverancier zorgt er onder andere voor dat u altijd over de laatste software versie beschikt.

Meer informatie?

Overweegt u over te stappen op cloud computing? Wilt u weten wat Sendin voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze klantenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 073 – 623 55 42. Of stuur een e-mail naar info@sendin.nl.

Share This