Selecteer een pagina

Werken in de cloud – deel 4

11 januari 2017

executives zonder misvattingen over de cloud

Cloud computing is niet meer weg te denken. Steeds meer organisaties, zowel groot als klein, gaan in de cloud werken. Naast dat het veilig en kostenbesparend is, biedt cloud computing meer voordelen. Werkt u al met cloud computing?
In een korte serie artikelen zullen we u onder andere uitleggen wat u met de cloud kunt, waar u op moet letten en hoe het staat met privacy en beveiliging.
Dit is deel 4 van de serie ‘Werken in de cloud’ met daarin een aantal misvattingen.

Meningen cloud computing

Sinds cloud computing op de markt is gekomen hebben veel mensen een mening over werken in de cloud. Die meningen zijn heel verdeeld. Ondanks dat wordt verwacht dat deze nieuwe manier van werken de komende jaren nog flink zal toenemen, bestaan er nog steeds misvattingen over cloud computing.

De meeste misvattingen bestaan op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Niet geheel onterecht. Wanneer u besluit in de cloud te gaan werken, wilt u weten waar uw bedrijfsinformatie wordt opgeslagen en wie dit kan inzien. Niet iedere leverancier is hier transparant in.

Hierna weerleggen we de drie grootste misvattingen over cloud computing.

 

Misvattingen cloud computing

 • Betrouwbaarheid

  Aangezien voor werken in de cloud een goede internetverbinding nodig is, is het niet altijd mogelijk om bij de informatie te komen. Of het duurt heel lang voordat de opgevraagde gegevens verschijnen.

  De snelheid van het internet wordt steeds beter. Zelfs afgelegen gebieden zijn tegenwoordig van een snelle internetverbinding voorzien. Voor werknemers wordt het steeds aangenamer om overal te kunnen werken. Uw leverancier zorgt ervoor dat er back-ups worden gemaakt, zodat uw werknemers altijd met de laatste versie kunnen werken.
  Ook als een laptop of computer onverhoopt crasht, bent u altijd verzekerd van een back-up.

 • Beveiliging

  Werken in de cloud zou minder veilig zijn dan via een eigen systeem (in-house). Echter, gecertificeerde leveranciers van cloud computing moeten voldoen aan hoge veiligheidsvoorwaarden. Door continu updates uit te voeren, hebben zij nog niet of weinig met inbraken in hun systeem te maken gehad. Daarnaast zijn datacentra goed beveiligt tegen rampen, zoals overstromingen, aardbevingen of een oorlog. Hierdoor kunnen te allen tijde back-ups worden opgevraagd.

  Een eigen systeem is vaak onveiliger doordat in de loop der tijd de controle op het installeren van onder andere software afneemt. Tevens wordt vaak vergeten bij te houden wie toegang heeft en tot welke gegevens en software. Daardoor bestaat de kans dat er ook geen overzicht meer is wat er wellicht open met de buitenwereld kan worden gedeeld.

  Daarnaast biedt werken in de cloud de mogelijkheid om vanaf iedere locatie bestanden in te zien. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld niet met een USB-stick te worden gewerkt. In de afgelopen jaren is het vaak voorgekomen dat gevoelig informatie op straat is gekomen, omdat een stick is verloren of gestolen.

 • Capaciteit

  Vaak wordt gedacht dat als eenmaal een keuze in de hoeveelheid opslagcapaciteit is gemaakt, deze niet meer kan worden omgezet.

  Werken in de cloud betekent juist flexibiliteit. Dat houdt onder andere in dat u altijd uw opslagcapaciteit kunt aanpassen wanneer u dat wilt. Wilt u extra gebruikers toevoegen of het aantal juist verlagen? Wilt u meer capaciteit voor het opslaan van uw gegevens? U kunt zelf bepalen voor welke periode u meer of minder opslag nodig heeft.

Meer informatie?

Overweegt u om over te stappen op cloud computing? Wilt u weten wat Sendin voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze klantenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 073 – 623 55 42. Of stuur een e-mail naar info@sendin.nl.

Share This