Selecteer een pagina

Werken in de cloud – deel 5

1 februari 2017

wat zet u in de cloud

Wat zet u in de cloud?

Cloud computing is in opkomst. Steeds meer organisaties, zowel groot als klein, gaan in de cloud werken. Naast dat het veilig en kostenbesparend is, biedt cloud computing meer voordelen. Werkt u al in de cloud? En wat zet u in de cloud?
In een korte serie artikelen leggen we u uit wat u met de cloud kunt, waar u op moet letten en hoe het staat met privacy en beveiliging. Dit is deel 5 van de serie ‘Werken in de cloud’ en behandelt wat u in de cloud kunt zetten.

Oplossing cloud computing

Voor het aanschaffen van cloud computing heeft u een leverancier gevonden die een cloudoplossing biedt die geschikt is voor uw organisatie. Zowel u als uw werknemers kunnen vanaf nu altijd en overal in de cloud werken. Maar weet u al wat u allemaal in de cloud wilt gaan zetten?

 

Wat komt in de cloud te staan?

  • Bestanden (opslag en synchronisatie)
  • Backup
  • E-mail
  • Boekhoudpakket
  • CMR-applicatie
  • ERP-applicatie

Overal werken in de cloud

De meeste organisaties die cloud computing aanschaffen, slaan als eerste hun e-mail en data op. Daarnaast zorgen ze ervoor dat er periodiek een backup van alle data in de cloud wordt opgeslagen. Over het algemeen zijn dit de gegevens die werknemers, waar ze ook werken, direct moeten kunnen opvragen.

Cloud computing is tevens geschikt voor het opslaan van applicaties, zoals CMR, ERP en VOIP. Dit kunt u direct doen, maar u kunt er ook voor kiezen om de applicaties op een later moment in de cloud te zetten. Zoals reeds eerder vermeldt, kunt u bij veel leveranciers uw opslagcapaciteit naar wens verhogen of verlagen.

Passende cloudoplossing

Cloud computing biedt vele mogelijkheden, maar niet elke mogelijkheid is even geschikt voor elke organisatie. Een goede cloudleverancier bekijkt samen met u wat voor uw organisatie de meest passende cloudoplossing is.

Meer informatie?

Zit u erover na te denken om over te stappen op cloud computing, maar weet u nog niet  (precies) wat u in de cloud wilt gaan zetten? Wilt u weten wat Sendin voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze klantenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 073 – 623 55 42. Of stuur een e-mail naar info@sendin.nl.

wat zet u in de cloud
Share This